Bestuurlui herfst 2022

We ervaren een warme zomer en zullen moeten accepteren dat er zich ook in de Nederlandse weersomstandigheden grotere extremen gaan voordoen. Temperaturen van boven de dertig graden en rivieren met een laagste waterstand ooit. Degenen van u die hun vakantie buiten Nederland in Zuid-Europa doorbrachten zijn met zeer hete omstandigheden geconfronteerd en misschien wel met lokale bosbranden. Anderzijds zijn er door plaatselijke regenval wilde bergstromen en horen we vaker over ongevallen in de bergen. Ontwikkelingen die zorgen baren.

Positief nieuws is dat binnen Rijkswaterstaat gewerkt wordt aan een beleid voor ‘onze vuurtorens’, daarover zijn we met hen en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in gesprek.

Inmiddels hebben we ter beoordeling een aanmelding gedaan om ‘vuurtorenlichten’ opgenomen te krijgen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Dat zou een mooie ondersteuning zijn voor ons pleidooi om te komen tot een acceptabel model voor het instellen van ‘facultatieve lichten’.

We hebben een positieve reactie ontvangen op mijn oproep voor een nieuwe penningmeester van Bas van den Berg. Inmiddels hebben we kennis met hem gemaakt en is hij aanwezig geweest bij een bestuursvergadering. Op deze pagina stelt hij zich aan u voor.

De benoeming van een bestuurslid vraagt om goedkeuring van de leden in een ledenvergadering. Daarom wordt tijdens de najaarsbijeenkomst een korte formele ledenvergadering ingelast.

Na het grote succes van een bijeenkomst op Schiermonnikoog in 2019 hebben we de najaarsbijeenkomst weer gepland op één van de Waddeneilanden, dit keer Ameland. Ik hoop velen van u daar te zien.

NB: Wij zijn nog steeds op zoek naar een vrijwilliger voor hulp bij het onderhoud van de website.

Johan Bol, voorzitter