Boeken

Bekijken een overzicht van Nederlandse en Belgische vuurtorenliteratuur in het archief van de Nederlandse Vuurtoren Vereniging op onze literatuurlijst.

Vuurtorens, lichtschepen en kapen
Nautisch erfgoed van Nederland
Peter Kouwenhoven

Dit boek beschrijft de historische achtergronden van vrijwel alle nog bestaande vuurtorens, lichtschepen en kapen – herkenningspunten bij daglicht – in Nederland. Prachtige kleurenfoto’s, oude ansichtkaarten, tekeningen en geografische kaarten worden gecombineerd met uitgebreide en boeiende informatie. Nooit eerder is er zo’n compleet beeld geschetst van het nautisch erfgoed van Nederland.

Hard cover, 256 blz. full colour. Prijs: € 35,- inclusief verzending. Meer informatie en bestellen: www.vuurtorensinnederland.nl

 

 

Vuurtorens in vogelvlucht
Luchtfotografie van de Nederlandse vuurtorens
Herman IJsseling

Fotoboek met luchtfoto’s van een groot aantal Nederlandse vuurtorens en havenlichten. Het bijzondere van dit vuurtorenboek is het vogelvluchtperspectief, waardoor we een mooi beeld krijgen van de vuurtorens in het typisch Nederlandse landschap.

Hard cover, 96 blz. full colour. Prijs € 24,50 inclusief verzendkosten. Bestellen op de website van Flying Focus.

 

 

 

Kapen op Rottum
Egge Knol

Het boek is een kroniek van de beide kapen op het Waddeneiland Rottumeroog. Het is het eerste boek dat geheel gewijd is aan deze bijzondere hulpmiddelen voor de navigatie. De auteur begint met de betekenis van kapen die sinds de late middeleeuwen langs de kust van de wadden ten gunste van zeevarenden zijn opgericht. Het boek beschrijft ook de vuurtoren van Rottum (1902-1945).

Hard cover, 204 blz. full colour. Prijs € 25,-. Bestellen op de website van Stichting Uitgave Noord-Groningen.

 

 

Vuurtorens op de kaart
Kees van Hamersveld

Kees van Hamersveld laat de lezer van dit bijzondere boek kennismaken met de wereld die achter iedere vuurtoren schuilgaat. Hij vertelt historische verhalen over 49 vuurtorens en koppelt die aan fraaie afbeeldingen van die torens en kaartfragmenten van de omgeving ervan. Bijna alle werelddelen komen langs, maar voor Nederland en de voormalige koloniën is extra aandacht.

Hard cover, 108 blz. full colour. Het boek is helaas uitverkocht.