Bestuurlui herfst 2021

Weer terug van een eerder uitgestelde vakantie in Italië en Oostenrijk. Dus dit keer geen vuurtorens gezien, alleen een paar havenhoofden bij een kustplaats. Opvallend in deze landen was de discipline in het gebruik van mondkapjes in de openbare (binnen) ruimte. Hoe anders dan de willekeur in Nederland.

Omdat de meesten van u wel gevaccineerd zullen zijn achten wij het verantwoord om weer een bijeenkomst te organiseren. We doen dat op zaterdag 9 oktober, aan de verdere invulling wordt nog druk gewerkt. We zullen jullie daar binnenkort van op de hoogte stellen met een bekende formele aankondiging aan de leden.

Een bijzondere positieve ontwikkeling, die het nieuws haalde, was de mededeling dat er een overeenkomst is bereikt tussen het Rijks vastgoed bedrijf, de Gemeente Urk en Rense Bakker over de exploitatie van de markante vuurtoren op Urk. Rense en zijn echtgenote Judith zetten het werk voort van vader Kurt Bakker die jarenlang, maar ook de laatste, vuurtorenwachter was van de toren. Zij kunnen er nu weer op commerciële basis een toeristische trekpleister van maken, wij wensen ze daarbij veel succes.

Vertrouwend op een mooie nazomer graag tot ziens.

Johan Bol
voorzitter