Ameland

Welkom

Welkom op de website van de Nederlandse Vuurtoren Vereniging. Een vereniging van ruim vierhonderd enthousiaste mensen die hun fascinatie voor vuurtorens delen. Het zijn niet alleen hobby- isten maar ook mensen uit het vak: (oud)vuurtoren- wachters en mensen die actief zijn of zijn geweest op het gebied van de verlichtingstechniek en het beheer en onderhoud van vuurtorens en lichtschepen. Binnen de vereniging is inmiddels ook veel kennis opgebouwd over de historische achtergronden van de Nederlandse vuurtorens.

_MG_3468_westkapelle lage licht

Doelstellingen

De Nederlandse Vuurtoren Vereniging stelt zich ten doel: het met elkaar delen van de interesse in en fascinatie voor het fenomeen ’vuurtorens’ in binnen-land en buitenland; het bevorderen dat relevante informatie over het maritieme erfgoed in Nederland (archiefmateriaal) niet verdwijnt, toegankelijk wordt gemaakt en wordt uitgewisseld en het leveren van een bijdrage aan behoud van het maritieme erfgoed in Nederland (vuurtorens, andere nautische objecten en collecties).

Lees meer …

_MG_3422_westkapelle lage licht

Word lid!

De ware liefhebber kan niet om het lidmaatschap van de Nederlandse Vuurtoren Vereniging heen. Al is het alleen maar omdat je als lid nog wel eens in vuurtorens komt die voor anderen gesloten blijven. Op de ledenbijeenkomsten ontmoet u mensen die, net als u, iets hebben met vuurtorens en dat op allerlei manieren tot uitdrukking brengen.

Lees meer …