Audio

Signalen van de kust

In deze driedelige radioserie, die in 2003 is uitgezonden door Omroep Zeeland, praat radiomaker Phons Bakx met voormalige lichtwachters, bemanningsleden van lichtschepen en andere deskundigen over allerlei aspecten van de kustverlichting.
Meer informatie

aflevering 1:

 

aflevering 2:

 

aflevering 3:

 

 

Het spoor terug Lichtschepen

In 2019 was het 25 jaar geleden dat het laatste Nederlandse lichtschip, de Noord-Hinder van haar positie bij de Noord Hinder bank, naar Rotterdam gesleept. Daarmee kwam een einde aan het melancholieke bestaan van de Nederlandse lichtschepen: vaartuigen met een vuurtoren midscheeps, die gedoemd waren altijd voor anker te liggen. Vijf opvarenden kijken terug in deze documentaire gemaakt door Mathijs Deen. Uitgezonden op 30 juni 2019 in het VPRO-radioprogramma OVT.

 

 

Interview voorzitter NVV over de vuurtoren op de Maasvlakte

NVV-voorzitter Johan Bol hield op 30 oktober 2018 een pleidooi voor het behoud van de vuurtoren op de Maasvlakte in het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1.

 

 

De Bouwexpo: Kustlicht Maasvlakte

Het programma Bouwmeesters op BNR Nieuwsradio besteedde op 18 mei 2020 in de rubriek de Bouwexpo aandacht aan het Kustlicht op de Maasvlakte.