Boeken van leden

Vuurtorens, lichtschepen en kapen: Nautisch erfgoed van Nederland. Auteur: Peter Kouwenhoven

Vuurtorens, lichtschepen en kapen
Nautisch erfgoed van Nederland
Peter Kouwenhoven

Dit boek beschrijft de historische achtergronden van vrijwel alle nog bestaande vuurtorens, lichtschepen en kapen – herkenningspunten bij daglicht – in Nederland. Prachtige kleurenfoto’s, oude ansichtkaarten, tekeningen en geografische kaarten worden gecombineerd met uitgebreide en boeiende informatie. Nooit eerder is er zo’n compleet beeld geschetst van het nautisch erfgoed van Nederland.

Hard cover, 256 blz. full colour. Prijs: € 35,- inclusief verzending. Meer informatie en bestellen: www.vuurtorensinnederland.nl

 

 

 

Vuurtorens op de kaart. Auteur: Kees van Hamersveld

Vuurtorens op de kaart
Kees van Hamersveld

Kees van Hamersveld laat de lezer van dit bijzondere boek kennismaken met de wereld die achter iedere vuurtoren schuilgaat. Hij vertelt historische verhalen over 49 vuurtorens en koppelt die aan fraaie afbeeldingen van die torens en kaartfragmenten van de omgeving ervan. Bijna alle werelddelen komen langs, maar voor Nederland en de voormalige koloniën is extra aandacht.

Hard cover, 108 blz. full colour. Prijs: € 22,- inclusief verzending. € 27,- vanuit het buitenland. Bestellen kan bij de auteur.

 

 

Vuurtorens in Nederland
Auteur: Koen van den Driesche

Vuurtorens in Nederland
Koen van den Driesche

Dit boekje is een beknopte catalogus van 27 van de meest opvallende vuurtorens langs de Noordzeekust en het IJsselmeer. Ze worden behandeld in 24 paragraafjes van elk twee bladzijden. Een paginagrote foto gaat telkens vergezeld van een pagina met een beknopte beschrijving en een paar gegroepeerde kleine foto’s. Het boekje bevat tevens een korte schets van de algemene geschiedenis van de bebakening van vaarwegen en geeft uitleg over de techniek achter het vuurtorenlicht.

Hard cover, 96 blz. full colour. Prijs € 19,95 Bestellen bij de boekhandel [ISBN: 978 90 5994 277 6].

 

 

Vuurtorens in vogelvlucht:
Luchtfotografie van de Nederlandse vuurtorens. Auteur:
Herman IJsseling

Vuurtorens in vogelvlucht
Luchtfotografie van de Nederlandse vuurtorens
Herman IJsseling

Fotoboek met luchtfoto’s van een groot aantal Nederlandse vuurtorens en havenlichten. Het bijzondere van dit vuurtorenboek is het vogelvluchtperspectief, waardoor we een mooi beeld krijgen van de vuurtorens in het typisch Nederlandse landschap.

Hard cover, 96 blz. full colour. Prijs € 24,50 inclusief verzendkosten. Bestellen op de website van Flying Focus.

 

 

 

 

Nederlandse lichtschepen
Auteur: Wibo Burgers

Nederlandse Lichtschepen
Wibo Burgers

Dit boek geeft een volledig inzicht in de historie van de Nederlandse lichtschepen. Verder zijn verhalen opgenomen van bemanningsleden die hun leven op deze schepen doorbrachten: een impressie van de ‘goede oude tijd’ aan boord.

Paperback, 96 blz. binnenwerk zwart-wit. Prijs € 4,- exclusief portokosten. Bestellen bij de penningmeester.